Stripverhalen

De jacht op luizen

De natkambende

De natkambende: een reeks stripverhalen over de nat-kam-methode ,
Uitgeverij Vakantieblaadjes, Mandelvijver 2, 8720 Wakken, Tel. 056/60 09 64.  Fax 056/61 45 89, vakantieblaadjes(at)yucom.be
Er is 1 exemplaar beschikbaar bij Patricia.

1. Kleuters: Een stripverhaal over vier vriendjes (Bram, Lies, Bieke, Tom) die met luizen te kampen hebben.  Bieke, als eerste “slachtoffer”, panikeert wanneer ze verneemt dat ze luizen heeft.  Ze is bang dat niemand met haar zal willen spelen.  Bram legt haar uit wat ze moet doen om van de luisjes af te geraken.  Hij vindt raad bij zijn moeder die veel weet over de NAT-KAM-METHODE.  Het tweede deel  is een werkboek met: prentjes voor begrijpend lezen, puzzels, doolhoven en kleurplaatjes.
  2. 1ste leerjaar: Hetzelfde stripverhaal, maar op niveau van het eerste leerjaar.  Bram, Bieke, Lies en Tom richten op school een “Natkambende” op, waar de leden zich ertoe “verbinden” om de NAT-KAM-METHODE te gebruiken.  Een bewijs dat massaal en correct ingrijpen altijd goede resultaten geeft.

Het tweede deel met prentjes, puzzels, doolhoven en kleurplaatjes spreekt de kinderen aan.  Op een speelse manier fixeren ze de kennis die van uit het boek verworven is.

1. 2de leerjaar: Een uitgebreide versie van de “Natkambende – kleuter”.  Er wordt de nadruk gelegd op de gemakkelijkste en doeltreffendste NAT-KAM-METHODE, uitgelegd stap per stap.  Het werkboek bestaat uit uitgebreide lees- en schrijfoefeningen, puzzels, kleurplaatjes, invuloefeningen.
  2. 3de-4de  leerjaar: Een werkboekje met stripverhaal voor kinderen vanaf het 3de leerjaar, waarin op ludieke manier aangebracht wordt hoe luizen verhuizen van het ene hoofd naar het andere. Het belang erover te spreken komt ruim aan bod en er wordt aangetoond hoe de luizenplaag op heel eenvoudige wijze kan bestreden worden met de nat-kam-methode.Elke woensdagnamiddag komen Bram, Bieke, Tom en Lies samen in hun clubhuis.  Op een middag is Bieke er niet.  De vrienden gaan haar opzoeken en vinden haar verdrietig terug op haar kamer.  Ze wil niemand zien, want ... ze heeft luizen en denkt dat haar vrienden haar niet meer willen in het clubhuis.  Na een aantal gesprekken met volwassenen en de directeur richten het viertal een natkambende op op school.  Als je lid wordt van de bende krijg je een lidkaart en verbind je je ertoe de natkammethode toe te passen en zo samen te werken aan een luzenvrije school.
  3. 5de-6de leerjaar: De eerste helft van het boekje bevat een stripverhaal, de 2de helft bevat een werkboekje, aangepast aan de leeftijd, met kwisvraagjes, kruiswoordraadsels, knutselblaadjes over het leven, verhuizen en bestrijden van de luis.