Taak kriebelteam

Waarom een kriebelteam?

Om de school luizenvrij te krijgen, sloegen een aantal ouders, samen met het CLB de handen in mekaar.
Het kriebelteam is gebonden aan de wet van de privacy en zal alle gegevens van je kind met discretie behandelen.
Op een kindvriendelijke en discrete manier probeert het kriebelteam luisjes op te sporen bij kinderen vanaf de eerste kleuterklas tot en met het 6de leerjaar.
Als je als ouder het schoolreglement ondertekende, dan ga je hiermee akkoord.  Bij een weigering respecteert het kriebelteam uiteraard de wil van de ouders.

Wanneer komt het kriebelteam?

Normale controles:
In de eerste week na elke schoolvakantie komt het kriebelteam langs.
Via je kind word je steeds op voorhand verwittigd.
De concrete data verschijnen ook op de website.  Dit schooljaar starten we in de week van 4 september 2006.

Bij een tussentijdse melding:
Ook bij een tussentijdse melding van besmetting komen we langs.  Dan controleren we alleen de klas waar door de ouders luisjes werden gevonden.

Wat kan je als ouder doen om het kriebelteam te helpen?

• Praat met je kind over de komst van het kriebelteam.
  • Maak die dag geen kunstwerkjes van de haren.
  • Gebruik die dag geen gel.
  • Vers gewassen en goed doorkamde haren maken het voor je kind aangenamer om te kammen: De luizenkam glijdt dan door de haartjes!
  • Doe de haren van de meisjes indien mogelijk in één staart.  Zo blijven ze goed doorkamd.
  • Zit je kind in de lagere school, geef het dan die dag een gewone kam mee naar school:
    • Deze kam niet doorgeven aan andere kinderen!
    • Met deze kam kan de kriebelmama dan eerst de haren kammen, vooraleer de luizenkam erdoor te halen.
    • Dit geldt ook voor jongens!

Hoe gaat het kriebelteam tewerk?

• De kriebelouder neemt elk kind apart, buiten de klas.
  • Bij de 1ste kleutertjes, gebeurt het kriebelen in de klas zelf.
  • De haren worden gekamd met een luizenkam waarover een gaasje werd aangebracht.
  • Na controle gaat de luizenkam onmiddellijk in een bakje met ontsmettingsmiddel.  Voor het volgende kindje wordt een andere kam gebruikt.  (Elke kriebelouder heeft drie kammen).
  • Na controle krijgt elk kind een brief mee met de bevindingen van het team.  (geen luizen/luizen/verse neten/oude neten).

10 meest gestelde vragen door de kinderen

Kriebelmama's geven antwoord:

10 meest gestelde vragen door de kinderen tijdens het kriebelen:
1.

En de privacy dan?

Kriebelouders respecteren de privacy van je kind.
Wil je weten hoe?